14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Yağlıdere ilçesinde toplam 49 sandıkta 12 bin 328 seçmen oy kullanacak.
Yağlıdere merkezde toplam da 7 sandıkta oy kullanacak seçmenler Üçtepe beldesi merkezin de ise 3 sandıkta oy kullanılacak.
Belediyeye bağlı mahallerden Ahallı,Akdarı,Ömerli Akdoğan,Günece,Kızılelma mahallelerinde 1 sandık Kurucalı ,Tepeköy,Oruçbey mahallesinde ise 2 sandıkta oy kullanılacak.
Üçtepe Beldesi mahallelerinde ise, Çağlayan,Gültepe,Tuğlacık mahallelerinde birer sandıkta seçmenler oy kullanacak.
Öte yandan ilçeye bağlı köylerden ise;
''Akköy,Akpınar,Dereköy,Derindere,Elmabelen,Güllüce,Hisarcık,Kanlıca,Koçlu,Küçükköy,Ortaköy,Sinanlı,Tekke,
Umutbükü,Yazlık,Yeni Akköy,Yenice, Yeni yazlık köylerinde bir sandık Sınır ve Yeşilpınar köylerinde ise iki sandıkta seçmenler oy kullanacak.
FATİH AYTEKİN ÖZDEMİR